Пюре з картоплі - це улюблена страва багатьох українців, яке добре знайоме нам з дитинства. Його подають як самостійну страву, як гарнір до м'яса або овочів, або використовують як начинку для вареників і пиріжків. Пюре можна робити не тільки з картоплі, але з будь-яких інших овочів - для цього замініть картоплю в рецепті на бажаний продукт. Головні вимоги до хорошого пюре - однорідна структура і відсутність грудочок.
- картопля - 1 кг.
- тепле молоко - 0,5 склянки.
- сіль - 1 ч. л.
- вершкове масло - 2 ст. л.
- тепле молоко - 0,5 склянки.
- сіль - 1 ч. л.
- вершкове масло - 2 ст. л.
Приготування:
1. Картоплю очистити і порізати невеликими шматками, щоб вона швидше зварилася. Покласти картоплю в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Коли вода закипить, посоліть блюдо, зменшіть вогонь і варіть протягом 15-18 хвилин, поки картопля не стане м'якою.
2. Відкинути готову картоплю на друшляк, покласти в каструлю, додати тепле молоко і м'яке вершкове масло. Розім'яти картоплю товкачем для пюре до однорідності.
Коментарі
Дописати коментар
Відгук: