Пишний омлет в нашій свідомості найчастіше асоціюється зі сніданком у дитячому садку. Але дієтологи стверджують, що це ще чудова вечеря, яка принесе організму величезну користь, адже в ньому багато білка. Готують цю страву по-різному: і обсмажують пишний омлет в сковороді, і запікають пишний омлет в духовці, мультиварці або мікрохвильовці. Головне правило тут –виливати яєчну суміш вже на добре прогріту поверхню. А ще потрібні свіжі яйця (свіжі яйця завжди тонуть в прохолодній воді): чим свіжіші – тим краще. Зовсім в ідеалі це повинні бути ще й домашні яєчка.
Класичний омлет
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 4 ложки (столових) молока;
- 1 ложка (столова) вершкового масла;
- сіль - тут справа смаку.
- 4 ложки (столових) молока;
- 1 ложка (столова) вершкового масла;
- сіль - тут справа смаку.
За бажання додають: зелень, ковбаси, овочі.
Приготування:
1. Все змішати.
2. Розігріти сковороду. Вилити суміш. Можна прикрасити: нарізана зелень; кільця сосисок, помідорів, грибів, натертий чи порізаний сир тощо.
3. Зменшити вогонь та накрити кришкою.
Коментарі
Дописати коментар
Відгук: