Деруни – це відмінний варіант страви нашвидкоруч. Незважаючи на простоту приготування, страва виходить смачною і ситною. Такі деруни можна подавати як самостійну страву, приправивши сметаною та соусами. Окрім того, деруни можна подавати з м'ясом.
Інгредієнти:
- картопля - 7-9 шт.
- яйце - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
- пшеничне борошно - 2-3 ст.л.
- перець чорний мелений - за смаком
- сіль - за смаком
- олія - для смаження
Приготування:
1. Натерти на тертці картоплю і цибуля. Чим дрібніша терка – тим краще.
2. У перемелену суміш картоплі та цибулі додаємо яйце. Також варто додати борошно і все ретельно перемішати. Додати спеції (сіль, перець тощо).
3. На сковороду наливаємо олію для смаження. Важливо, щоб перед смаженням сковорода була розпеченою, щоб деруни не вбирали в себе багато олії.
4. Викладаємо за допомогою ложки на сковороду картопляну масу і формуємо з неї деруни. Обсмажуємо деруни з двох боків до золотавої скоринки.
5. Готові деруни викладемо на серветку, щоб прибрати надлишки олії. Подавайте зі сметаною або вашими улюбленими соусами!
Коментарі
Дописати коментар
Відгук: