Правила техніки безпеки при роботі з газовою плитою
- Ні в якому разі не можна встановлювати газову плиту за гарнітурою. Це ускладнює доступ до газу, і, при виникненні витоку, буде неможливо підібратися до труб, щоб його перекрити і почати ремонт.
- Необхідно переконатися, що витяжка добре працює. В цьому випадку, якщо відбудеться витік газу, якісна вентиляція убезпечить сім’ю від біди.
- Газову плиту слід використовувати тільки за призначенням. Ні в якому разі не можна включати її, щоб зігріти весь будинок або просто сушити над нею сирі речі. Це може призвести до займання, травм і навіть смерті.
- Не можна залишати без нагляду включену плиту. Полум’я може бути погашено протягом, що гарантує поширення газу по приміщенню, отруєння членів сім’ї, інші нещастя, пов’язані з вибухом або смертю.
- Після того, як робота з газовою плитою буде завершена, бажано провітрити приміщення, так як включені конфорки виділяють шкідливі речовини.
- Необхідно стежити за тим, щоб полум’я горіло рівно і мало блакитний колір. Якщо вогонь червоний або жовтий — газ повністю не згорає. В цьому випадку треба швидко вимкнути плиту і провітрити приміщення.
- Не можна зберігати поруч з газовою плитою легкозаймисті предмети.
- Включення і вимикання електричної плити в мережу живлення необхідно виробляти сухими руками, тримаючись при цьому не за шнур, а за вилку.
- Не можна залишати включену плиту без нагляду.
- щоб зняти блюдо з плити необхідно скористатися рушником або спеціальною прихваткой, щоб уникнути опіків (це ж правило стосується всіх нагрівальних поверхонь).
- Перед тим, як поставити посуд на плиту, треба переконатися, що вона суха. В іншому випадку може статися замикання.
- Не можна ставити на плиту пластиковий посуд, так як вона може розплавитися.
- В разі появи запаху гару негайно вимкніть плиту.
- під час роботи з плитою не варто забувати, що вона сильно нагрівається, і треба бути дуже акуратним, щоб не отримати опік.
Загальні правила безпеки при роботі з духовою шафою - Духовку потрібно використовувати тільки за призначенням, для випічки і запікання. Не можна підігрівати в духовці їжу, для цих цілей слід користуватися мікрохвильовою піччю.
- Ніколи не залишати включену духовку без нагляду.
- Вставляти і виймати з включеного духової шафи посуд необхідно в спеціальних рукавичках або з прихватками, щоб уникнути опіку. Відкривати духовку теж потрібно спеціальної прихваткой, тому що поверхня духовки можуть сильно нагріватися.
- При роботі духової шафи необхідно провітрити приміщення, щоб позбутися від неприємного і шкідливого запаху згоряння.
- Після завершення роботи, духовку необхідно вимкнути.
Техніка безпеки при використанні електричної плити
Наприклад, чистий і сухий підлогу на вашій кухні вбереже відвідувачів кухні від падіння.
Протирання робочих поверхонь, плити і раковини відразу ж після приготування їжі, а також своєчасне миття посуду врятує вас і ваших рідних і близьких від антисанітарії і неприємних її наслідків.
Коментарі
Дописати коментар
Відгук: