Пишні та повітряні оладки – чудові ласощі до чаю або кави! Готують їх на кефірі, молоці, сметані, воді та дріжджах. А для різноманітності смаку можна додавати в тісто яблука, банани, гарбуз, сир та багато іншого.
Оладки на кефірі
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне - 2,5 ст.
- Кефір - 0,5 л
- Яйце куряче - 1 шт.
- Цукор - 1,5 ст. л.
- Сіль - 1/3 ч. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Олія для смаження
Приготування:
- Борошно пшеничне - 2,5 ст.
- Кефір - 0,5 л
- Яйце куряче - 1 шт.
- Цукор - 1,5 ст. л.
- Сіль - 1/3 ч. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Олія для смаження
Приготування:
1. Кефір варто заздалегідь дістати з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Влити кефір у миску. Додати яйце, сіль і цукор. Усе перемішати.
2. Потім додати просіяне борошно з содою. Ретельно все перемішати (потім його мішати не треба) й залишити тісто на півгодини.
3. Як мине вказаний час, на поверхні тіста повинні утворитися бульбашки. Нагріти сковороду з олією.
4. Тісто акуратно брати ложкою з краю, намагаючись не мішати його. Викладати акуратно на сковорідку й обсмажувати на середньому вогні. Коли на поверхні почнуть з'являтися і лопатися бульбашки, перевернути оладку на другий бік.
5. Подавати такі оладки можна зі сметаною, варенням або будь-яким іншим доповненням на власний смак.
Коментарі
Дописати коментар
Відгук: